torsdag 31 januari 2008

And There Is Smoke In My Clothes
Ännu en lista kommer krävas för att sammanfatta 2007, men jag har inte kommit fram till en slutgiltig version än. Under tiden vill jag tala om någonting helt annat, och dessutom annonsera en (fantastisk!) bokning.

Först vill jag tala lite om Iron & Wines nya album. Det är fantastiskt bra. Jag är helt tagen av det. Det var ett tag sen nu som jag lyssnade på ALBUM. Det blir mycket techno (surprise) och sen är jag en sucker för R'n'B-hittar. Därför drog jag mer eller mindre ner "The Shepherd's Dog" på slentrian. Man skulle kunna tänka sig att min betagenhet beror på de därav svagt uppbyggda förväntningarna. Men faktum är att jag till en början tyckte skivan var rätt trist, det var först efter 6-7 genomlyssningar som jag började upptäcka storheten. Sam Beams tidigare album innehåller alla fantastiska spår men är, precis som Devendra Banhart's skivor, ganska ojämna - mycket på grund av hur jämntjockt producerade de är. Endast de fantastiska spåren skiner igenom de trista arrangemangen. I och med den grymt fina 5-spåraren "Woman King" tillfördes en fylligare instrumentering och på "The Shepherd's Dog" förfinas denna forlel till fulländning. Sams röst smeker arrangemangen i en hes, mumlande falsett. Jag får rysningar.
Börjar känna mig lite väl medelålders manlig musikskribentspornografisk nu. Blir orolig för att jag ska börja lyssna på Jeff Buckley och prata om innerlighet och så vidare. Ugh.
Dags för TECHNO.

Jag vill bjuda på ett tidigt påskägg - PHYSIQUE #8: Cassy!Resident på Berghain/Panoramabar och Ostgut Tonträgers val till att sammanfatta vad Panoramabar handlar om med den första Panoramabar-kompilationen förra året. En fantastisk mix! Hon har även gjort mycket fina släpp på bland annat Perlon och samarbetat med bla Steve Bug och Ricardo Villalobos. Alldeles häromveckan kom hennes mix på Prosumers nya tolva Turn Around på Ostgut och den är grymt vibbig!
Vi är sjukt redan sjukt peppade inför denna kväll den 25e april och kommer dessutom köra till 04. Det känns nästan overkligt, men tillsammans kanske vi kan toppa novemberkvällen med Sydenham!

Annars kör vi på med terminspremiär och PHYSIQUE #5 lördag den nionde februari. Vi tar er varsamt till technohimlen i det lilla formatet - dock sjävklart med det stora ljudet och de stora känslorna samt en och annan överraskning! SES DÅ!

Inga kommentarer: